case

Krijg de kleertjes

Marck's picture

Marck Aansorgh

06 - 18 11 73 66

marck@wickedfruit.com

Krijg de kleertjes homepage Krijg de kleertjes pakketpagina

Krijg de kleertjes is een ruilsite voor kinderkleding en speelgoed. Het concept is even simpel als effectief: kinderen groeien snel en hun kleren groeien niet mee. Wat doe je met dozen mooie - maar inmiddels te kleine - kleertjes? Simpel: ruilen via Krijg De Kleertjes. De site is door een succesvolle crowdfundingactie gefinancierd. 

Hoe simpel het concept ook is, de uiteindelijke ontwikkeling van de site had nogal wat voeten in de aarde. In een aantal sessies met het Krijg de Kleertjes-team hebben we de volledige functionele werking van de site uitgewerkt. Op basis van deze uitwerking maakten wij een technisch ontwerp: onze blauwdruk voor het bouwen van de site. Uitgangspunt bij het bouwen van de site was maximale gebruiksvriendelijkheid voor de gebruikers. De drempel voor het plaatsen van een pakket moest zo laag mogelijk zijn. Veel testen is daarbij het sleutelwoord.

De site is gebaseerd op Drupal 7 en Drupal Commerce. Om de complete workflow te kunnen bereiken binnen Drupal hebben we veel functionaliteiten zelf moeten ontwikkelen. Ook doordat Drupal 7 nog relatief nieuw was waardoor veel modules die we hebben gebruikt nog niet "af" waren voor Drupal7. Drupal Commerce gebruiken we voor de verkoop van strippen, deze zijn nodig om te ruilen. 

En eindresultaat is te zien op www.krijgdekleertjes.nl