case

Baas op eigen bord

admin.wic's picture

Marck Aansorgh

06 - 18 117 366

info@wickedfruit.com

GroenLinks in het Europees Parlement wil het thema eten onder de loep nemen. Eten is een breed onderwerp met veel raakvlakken in de europese politiek. GroenLinks wil met met een blog-achtige website de breedheid van het onderwerp weergeven. Van 'lekker' tot 'goed' eten en van lokale acties tot europese politiek. Op deze manier ontstaat er een website voor een grote groep geïnteresseerden.

Website

Wicked Fruit inventariseerde bij GroenLinks alle wensen en eisen en schreef op basis daarvan een functioneel ontwerp. Dit ontwerp was de leidraad voor het ontwerpen en bouwen van de website. Op basis van een wireframe hebben we de basisindeling van de site gemaakt en dit uitgewerkt tot een webdesign. Het design moest flexibel genoeg zijn om de enorme variëteit aan content weer te kunnen geven. Dit ontwerp hebben we omgezet in een theme voor Drupal 7.

De site moest ook gebruiksvriendelijk zijn voor de beheerders van de site. De site kent een grote redactie en al deze redacteuren moesten intuïtief zelf content kunnen plaatsen. Hiervoor hebben we de backend op een eenvoudige wijze ingericht. Drupal is zeer flexibel in te richten. Rechten kunnen tot op detailniveau ingesteld worden en de wijze van presenteren is zo aan te passen dat onderdelen van de backend die niet over het hoofd gezien mogen worden ook in het oog springen. Door middel van een slim opgezete theme-structuur zorgen we ervoor dat ook iedere pagina er goed uit ziet, onafhankelijk van de opmaakkwaliteiten van de redacteur. De site is te zien op  www.baasopeigenbord.nl